به من نگو گودزیلا! (۸ ویژگی نسل آلفا)

در مکالمات روزانه، طنزها و متنها زیاد میبینیم که کودکان «گودزیلا» خوانده میشوند. خصوصاً زمانی که حرف از جسارت، بیادبی، یا استفاده هدفمند از ابزارهای تکنولوژی میشود.
من سعی میکنم از اینجور واژهها استفاده نکنم. احساس میکنم باعث ایجاد فاصله بین دو نسل میشود. این فاصله میتواند واقعاً کودکان را گودزیلا کند! آنچه نیاز داریم تعامل بین نسلها است. باید پل بسازیم نه سد. پذیرش تفاوتهایی که به اقتضای شرایط و تجارب متفاوت ایجاد شدهاند.
تجربه زیسته نسل ما با نسل جدید مثلاً دهه هشتادیها و دهه نودیها واقعاً زمین تا آسمان متفاوت است.
.
این نسل، از زمانی که چشم گشودند با اینترنت و ابزارهای دیجیتالی سروکار دارند. بخش عمدهای از اسباببازیهایشان دیجیتالی است. آنها مثل ما چند اسباببازی محدود و تعداد زیادی دوست ندارند. وقتی ابزار سرگرمیشان خراب میشود بهراحتی میگویند: «اشکال نداره یکی دیگه اش رو نصب میکنم!»
اگر به یک کودک یک یا دوساله یک ابزار دیجیتالی بدهیم اولین کاری که میکند این است که با انگشت آن را لمس میکند. اگر اتفاقی نیفتد.
بنابراین باتوجهبه این تفاوت تجربیات، طبیعی است که رفتار و شیوه تفکر این نسل با نسلهای قبلی متفاوت باشد.
چطور است ویژگیهای این نسل را دقیقتر بررسی کنیم؟
.
.
نسل آلفا
در یک دستهبندی شناخته شده در دنیا به افرادی که بین بازه سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۳۰ به دنیا آمدهاند نسل آلفا گفته میشود. نسل قبلی نسل Z است که در بازه ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۰ به دنیا آمده اند. با این حساب کودکانی که زیر یازده سال هستند به نسل آلفا تعلق دارند و نوجوانان و جوانانی زیر ۲۶ سال سن دارند متعلق به نسل Z هستند.
در اینجا بحث ما در مورد نسل آلفا است. این نسل چه ویژگیهایی دارند؟
.
ویژگیهای نسل آلفا
۱) آنها کارآفرینترین نسلی هستند که بشر تابهحال دیده است! زیرا از سنین پایین دسترسی بیشتری به اطلاعات، افراد و منابع دارند. شاهد خواهیم بود که این بسیاری از کارآفرینان نسل آلفا قبل از دهسالگی کسبوکار خود را راهاندازی خواهند کرد!
بنابراین آنها زودتر ریسککردن و شکست خوردن را تجربه میکنند و احتمال موفقیتشان در جوانانی و میانسالی بیشتر خواهد بود. ضمن آنکه فرصت بیشتری برای کسب اعتبار و ایجاد روابط کاری دارند.
۲)هوشمندترین نسل از نظر استفاده از فناوریهای جدید هستند. نسل آلفا جهان بدون شبکههای اجتماعی را ندیده است و نمیتواند آن را تصور کند. آنها از سنین پایین از تلفنهای هوشمند استفاده میکنند و دائماً به شبکههای اجتماعی و ابزارهای دیجیتالی دسترسی دارند.
۳) آنها ارتباطات انسانی کمتری را تجربه میکنند. نسل آلفا ترجیح میدهد از اینترنت خرید کند و نیازهای مختلف خود را سریع و از طریق اینترنت تأمین کند. آنها در برخی از مهارتهای نرم مثل برقرار کردن ارتباطات فردی ضعیفترند. کمتر با دیگران وارد گفتگو طولانی میشوند و چندان حوصله صحبتکردن با دیگران را ندارند.
۴) حس تنهایی بیشتری را تجربه می کنند. این نسل گرچه ارتباطات متعددی را از طریق شبکههای اجتماعی ایجاد میکند و دایره ارتباطی گستردهای را در فضای دیجیتال تشکیل میدهد اما در دنیای واقعی احساس تنهایی بیشتری را تجربه میکند.
۵) چهارچوبها را میشکنند. آنها زیر بار قوانین از پیش تعیین شده نمیروند و اجازه نمیدهند که چهارچوبها محدودشان کند. در واقع جسارت بالاتری در بهم ریختن قوانین بازی دارند و اطلاعات و ابزارهای دیجیتالی هم به آنها کمک میکند که راحتتر بتوانند ساختارها را تغییر دهند.
۶) ترجیح میدهند بهصورت فردی یادبگیرند. طبیعی است که این نسل به دنبال یادگیری سریع و مبتنی بر نیازش است. دوست ندارد وقتش را برای مطالبی که موردنیازش نیست تلف کند. در سالهای اخیر هم شاهد هستیم که شیوههای یادگیری شخصیسازیشده طرفدار بیشتری پیدا کردند. قطعاً استقبال از این رویکردها در سالهای آینده بیشتر نیز خواهد شد.
۷) حریم خصوصی برای آنها معنایی ندارد. آنها از ابتدا در یکدنیای بزرگتر رشد کردهاند و برایشان کاملاً عادی است که چیزهای مربوط به خودشان را با دیگران به اشتراک بگذارند.
۸) تنوع را دوست دارند. آنها از تنوع استقبال میکنند و انتظار دارند در محیطهای آموزشی و کاریشان تنوع پذیرفته شود. در واقع آنها از تجربههای متنوع لذت میبرند و انتظار دارند اطرافیانشان نیز اینچنین باشند. از زندگی و محیطهای یکنواخت و کسلکننده بیزارند و نمیتوانند شغلهایی را تحمل کنند که یکنواخت و تکراریاند.
.
نظرتان در مورد نسل آلفا چیست؟ شما هم مثل من کنجکاوید ببینید این نسل چه تغییراتی در جهان ایجاد میکند؟
.
2 Comments
Join the discussion and tell us your opinion.
چه جالب ممنون که اینقدر خوب می نویسید
تشکر خانم پارسیان عزیز